неділю, 31 травня 2015 р.

Вітаємо з ювілеєм!
Ювілей - це не просто свято, 

Це здобутки всіх років в житті, 
То ж хай у Вас їх буде ще багато, 

Щоб здійснилися задуми всі! 







Теодора Петрівна Савчинська – Латик народилася 29 травня 1940 року в м. Стрию. Закінчила Львівське медичне училище за спеціальністю «Cтоматологія». До 1997 року працювала в Залізничній  клінічній лікарні. Працюючи за спеціальністю, займалася самоосвітою, поглиблювала свої знання з гуманітарних дисциплін, вивчення іноземних мов. З 2004 року вона є керівником молодіжного  літературного гуртка «Мелодія слова».Весь свій вільний час присвячує творчості, зокрема поезії. Девіз Теодори Петрівни: «Кожний день для молитви і праці, а вільна хвилина для творчості». І хоч часу для поезії залишається небагато, але написано уже чимало - 11 збірок поезій та творів  для дітей. Перша збірка її поезій «Писанкове порання» вийшла у видавництві «Відродження» у 1995 році. Кожний рядок цієї збірки пронизаний любов’ю до рідного краю, людей, мови.
Теодора Савчинська переконана, що нічого в цьому житті не проходить безслідно, а за кожний лихий вчинок і навіть лиху думку потрібно нести відповідальність. Вона закликає всіх людей жити чесно, дотримуватись християнських законів. Тому ряд її поезій мають назву Заповідей Божих: «Не свідчи ложно», «Не кради і не бажай чужого», «Шануй батька і матір» та багато інших.
Теодора Петрівна любляча мати і бабуся, інакше не змогла б написати такі чудові твори для дітей: віршики, казочки, віршовані розмальовки. З польської мови переклала казку Корнелія Макушинського «Пригоди цапка Матолка» та твори сучасного польського письменника Адама Зелінського, який має стрийське коріння.
Творчий, поетичний етап поетеси ще триває і хто-зна, чим озветься ще якась потайна струна її ліри. То ж побажаймо її Божої благодаті і Божої опіки, творчого натхнення і дякуємо за ті уроки доброти, любові, духовної моральності, розуміння Божих настанов та істин, без яких неможливе спасіння наших душ.

Немає коментарів:

Дописати коментар